If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ
11127
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11127,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИНВЕСТИЦИСКИ ПРОЕКТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Дата

November 11, 2015

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Започнува да се реализира уште еден капитален проект за граѓаните на општина Радовиш – корисниците на магистралниот пат и зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот.  Осветлувањето на клучките на излезот од Радовиш кон Штип и Струмица е инвестициски капитален проект кој што не е опфатен со изборната програма за локалните избори, а се реализира благодарение на Министерството за транспорт и врски, како и Владата на Република Македонија.

 

По изработка на комплетната проектна техничка документација од страна на општина Радовиш, а во соработка со Јавното претпријатие за државни патишта и подршката од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе се изврши осветлување на клучка Радовиш и на клучка Ињево на магистралниот патен правец А4 и регионален патен правец Р1310.

 

Проектот е од огромно значење за подобрување на нивото на услуги на корисниците на патиштата, пред се во насока на зголемување на безбедноста на учесниците во сообраќајот – со овој капитален проект за осветлување на клучките на излезот од Радовиш  граѓаните на општина Радовиш како и сите учесници со сообраќајот на магистралниот пат стануваат побезбедни и сигурни, благодарност до Владата на Република Македонија и Министерството за транспорт и врски што нашиот предлог проект и техничка документација се зеде во предвид и реализацијата на проектот станува реалност, овој проект е уште еден во низата проекти кои се реализираат во нашата општина а не беа ветени во изборната програма – истакна Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов.

 

Вкупната должина на осветлен пат на овие две клучки изнесува 2.800 метри, а ќе бидат поставени вкупно 70 поцинковани столбни места со светилки со намалување на влезниот напон од 250 вати на 150 вати, кои ги задоволуваат Европските стандарди и се гарантен рок од 40 години.

 

Инвестициската вредност на овој проект изнесува 9 милиони денари.