If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО КАЛУЃЕРИЦА
12329
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12329,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ИНТЕНЗИВНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА УЛИЦА ВО КАЛУЃЕРИЦА

Дата

March 04, 2017

Категорија

Вести, Тековни Проекти

„Општина Радовиш влегува во интензивна пролетна инфраструктурна офанзива. Се реализираат приоритетни проекти кои се отпочнати, а со доаѓањето на пролетта и подобрувањето на временската состојба очекувам отпочнување на повеќе нови проекти во поголем дел од населените места, како и успешно завршување на веќе отпочнатите во предвидениот временски рок.“- рече градоначалникот Сашко Николов.

 

Еден од нив е веќе започнатата изградба на улица во населено место Калуѓерица каде деновиве со одвиваат градежни активности односно земјените работи и се подготвува улицата за тампонирање и асфалтирање на истата, претходно ќе бидат поставени ивичњаци на тротоарната површина.

 

Улицата е во должина од 565 метри, тротоари од 1,5 м и предвидено е поставување на асфалтен слој од 5 см. Изведувач на работите е фирмата „Евтимов“ ДОО-Радовиш која има рок до крајот на месец април да ја заврши изградбата.

 

Средствата за ова инфраструктурна инвестиција се обезбедени од Буџетот на локалната самоуправа и изнесуваат 8.183.868 денари. Овој проект е еден од многуте со кој не само што се подобрува локалната патна инфраструктура, туку и се влијае на подобрување на квалитетот на животот на сите граѓани во нашата општина, намалување на разликите во условите за живот во урбаната и руралните средини, а особено на жителите на населеното место Калуѓерица.