If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЗАПОЧНА ИЗВЕДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА ОOУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ
15166
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15166,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЗАПОЧНА ИЗВЕДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА ОOУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ

Дата

November 07, 2018

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Започнати се градежни активности за изведба на нова канализациона мрежа на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ за решавање на долгогодишниот проблем со неефикасната метода на испумпување на фекалиите.

 

Новата инсталација ќе го надмине проблемот со непријатната миризба која се ширеше во училиштето и воедно ќе ги елеминира високите трошоци за електрична енергија -со изградба на мрежа базирана  на целосен гравитациски транспорт.

 

Со овој инфраструктурен зафат се решава проблемот кој постоеше од самата изградбата на училиштето а најзасегнати беа дечињата и наставниците.

 

Општина Радовиш останува посветена на решавање на најважните проблеми на граѓаните.