If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОМПАНИИТЕ И ГРАЃАНИТЕ ОД РАДОВИШ ЈА ДОКАЖУВААТ ХУМАНОСТА
11829
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11829,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОМПАНИИТЕ И ГРАЃАНИТЕ ОД РАДОВИШ ЈА ДОКАЖУВААТ ХУМАНОСТА

Дата

August 09, 2016

Категорија

Вести

Дел од компаниите и здруженијата од општина Радовиш активно се вклучуваат во Хуманитарната акција за настраданите во поплавите во Скопје.

 

Рудникот „Бучим“ донираше вода и конзервирана храна, фирмата „Церада пласт“ донираше вода, дел од Здруженијата во општина Радовиш донираа вода и други продукти, а се повеќе се зголемуваат и донациите од хуманите граѓани.

 

 

И денес Општинската организација на Црвен Крст од Радовиш во соработка со општина Радовиш на Плоштадот Св.Спасо Радовишки има поставено штанд за донирање на: вода, конзервирана храна, хигиенски средства, детергенти и др. продукти кои се неопходни за настраданите во поплавите.

 

Штандот на плоштадот ќе биде поставен до 19:00 часот.

 

Исто така, денес во Скопје замина и екипа од ЈП Плаваја со цел да помогне во расчистувањето на последиците од поплавите. Во кооординација со Центарот за кризи од Скопје, секако доколку биде потребно, и во наредните денови општина Радовиш ќе помага со човечки ресурси и механизација.

 

ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ И ДА ПОМОГНЕМЕ !