If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНЗУЛОВ: ЗАВРШЕНИ 5 ЗНАЧАЈНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ
16721
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16721,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНЗУЛОВ: ЗАВРШЕНИ 5 ЗНАЧАЈНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

Дата

September 02, 2019

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Во последните четири месеци во општината се рализирани пет значајни проекти за подобрување на патната и комунална инфраструктура. Станува збор за изградба и реконструкција на локални патишта, улици, тротоари и атмосферска канализација со кои се решаваат низа инфраструктурни проблеми и подобрува квалитетот на животот во општината.

 

„Успешно се реализирани пет проекти со кои се подобрува патната инфраструктура во општината. Дел од средствата се обезбедени од општинскиот буџет а дел преку Министерството за транспорт и врски. Обновена е улица Илија Алексов во склоп на рехабилитацијата на патниот правец Радовиш-Подареш како и патот од центарот на с. Злеово према клучката на магистралниот пат Радовиш-Струмица.“– изјави градоначалникот Герасим Конзулов.

 

Тој потенцира дека за два месеци општината ралзираше три инфраструктурни проекти со средства од општинскиот буџет.  

„Завршивме со изградба на улица бр. 7 во с. Калуѓерица и улица бр. 10 во с. Ињево каде што е изградена и атмосферска канализација и тротоар. Во градот се поставени 2485м2 бехатон плочки, направен е паркинг и обновени се повеќе тротоари и прилази. Исто така, во месец јуни се изврши санирање на ударните дупки на повеќе локации во градот.“ – соопшти градоначалникот Конзулов.

Во селото Калуѓерица изградена е улица бр. 7 со должина од 1222 метри и ширина од 5 метри. Во селото Ињево изградена е улица бр. 10 со должина од 546 метри со тротоар и атмосферска канзализација во должина од 580 метри. Во градот е направен нов паркинг, обновени и изградени се повеќе тротоари и прилази. Поставени се 2485 м2 бехатон плочки.