If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНКУРС ЗА НАГРАДАТА „КАРАМАНОВ 2017“
12925
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12925,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНКУРС ЗА НАГРАДАТА „КАРАМАНОВ 2017“

Дата

October 25, 2017

Категорија

Вести, Култура

СОВЕТОТ НА 44 КАРАМАНОВИ СРЕДБИ

Распишува:

КОНКУРС
За најдобра необјавена поетска книга и доделување на наградата “Караманов 2017”
Пропозиции:

 

На конкурсот може да учествуваат автори од Р.Македонија и од останатите балкански земји што пишуваат на македонски јазик.
Ракописите не треба да бидат подолги од 4 табаци (64 стр.), а да се отчукани во 3 бр. на литературен македонски јазик ;
Конкурсот трае, најдоцна до 15.11.2017 година ;
Ракописите треба да се достават под шифра и решение на шифрата (во посебен плик) на адреса : Совет на 44 Караманови средби- ОУ Центар за култура Ацо Караманов-Радовиш, ул 22 Октомври бб.Радовиш.

 

Телефони за контакт : 032 634 975, 032/633-553, или 075 943 177 .

 

Со поздрав!

Совет на 44 Караманови поетски средби ОУ Центар за култура Ацо Караманов-Радовиш