If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА „КАРАМАНОВ 2021″
18300
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18300,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА „КАРАМАНОВ 2021″

Дата

October 25, 2021

Категорија

Вести, Известување, Култура, Совет, Соопштенија

Центар за култура „Ацо Караманов„ Радовиш и Советот на 48. Караманови средби го распишаа Конкурсот за најдобра необјавена поетска книга и доделување на наградата „Караманов 2021″.

 

Конкурсот трае до 10 Ноември 2021 година, а може да учествуваат автори од Македонија и од останатите балкански земји што пишуваат на македонски јазик.

Ракописите не треба да бидат подолги од 64 страници или четири табаци, а се бара да бидат доставени под шифра на адреса ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ – Радовиш, ул. „22 Октомври“ б.б.Радовиш.

 

Ракописите може да се доставуваат и во електронска форма потпишани со шифра, а со посебен маил да дадат и одговор на шифрата на адреса aco.karamanov@yahoo.com

На наградениот автор за награда ќе му биде објавeна книга со неговиот награден ракопис и ќе добие статуетка која го преставува Ацо Караманов.

 

Општинска установа:
Центар за култура Ацо Караманов

 

Директор:
Изабела Ангелова

Совет на 48. Караманови средби Радовиш
Претседател: Борче Панов