If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ – за учебната 2016/17 година
11984
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11984,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ – за учебната 2016/17 година

Дата

October 06, 2016

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

К О Н К У Р С

      за стипендирање на ученици во основните училишта во општина Радовиш и СОУ Коста Сусинов Радовиш за учебната 2016/2017 година

 

За учебната 2016/2017 година, Општина Радовиш ќе додели:

  •  20 стипендии на талентирани ученици од VI до IX одделение – по една од шесто, седмо, осмо и дветто одделение во сите пет основни училишта во општина Радовиш во основното образование во општина Радовиш. Стипендијата е во висина од 2 500,00 денари месечно , а се исплатува 9 (девет) месеци во годината.
  • 8 стипендии на талентирани ученици од I-IV година во средно образование од кои: 5 стипендии во прва година – по една за ученици од сите 5 општински, основни училишта и по една за 2, 3 и 4  година. Стипендијата е во висина од 3 000,00 денари месечно , а се исплатува 9 (девет) месеци во годината.

РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ Е ОД 06. 10.2016 до 27.10.206 год.

pdf_icon_50

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ 2016  (превземи)

БАРАЊЕ за стипендии  (превземи)