If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ЛЕСС РАДОВИШ ОДРЖА ИНФОРМАТИВЕН СОСТАНОК СО ЛЕСС СКОПЈЕ И ТЕТОВО
16188
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16188,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ЛЕСС РАДОВИШ ОДРЖА ИНФОРМАТИВЕН СОСТАНОК СО ЛЕСС СКОПЈЕ И ТЕТОВО

Дата

June 11, 2019

Категорија

Вести

Членови на Локалниот економски-социјален совет на Општина Радовиш заедно со членовите на ЛЕСС на Град Скопје и Општина Тетово како и претставници на Меѓународната организација на трудот (МОТ) одржаа работен состанок за оценување на функционалноста на локалните совети и споделување на искуства од работата на истите.

 

Учесниците дискутираа за постојната регулаторна и институционална рамка и улогата на ЛЕСС во унапредувањето на социјалниот дијалог на локално ниво како и имплементација на локалните политики и стратегии преку поддршка на трипартитни партнерства општина-синдикат-работадавач.

 

Економско-социјалните совети на локално ниво придонесуваат за креирање на нови работни места, и идентификување на потребите на пазарот на трудот помеѓу приватниот и јавниот сектор, посебно во делот на вработување кај младите лица.