If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „АПРИЛИЈАДА 2018“
14094
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14094,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „АПРИЛИЈАДА 2018“

Дата

April 02, 2018

Категорија

Вести

Денес, благодарение на дечињата од ЈОУДГ „Ацо Караманов“ и од Центарот за ран детски развој, како и учениците од општинските основни училишта, Радовиш беше претворен во карневал на детската фантазија.

 

Радовиш личеше на пролетен мозаик и кошница исполнета со разнобојни цветови, бубамари, пчелички, хавајки, убавиците од дизни, кловнови, волшебници и други маски, коишто денес беа дел од традиционалната „Априлијада“ под мотото „Радовиш се смее“.

 

И овојпат, Центарот за култура „Ацо Караманов’’, ЕЛС општина Радовиш и воспитно-образовните установи, преку организираното дефиле и сценски настап на учесниците, им ги исполнија срцата на сите присутни родители, баби и дедовци, роднини и сл.

 

Во име на општина Радовиш и Градоначалникот, присутните ги поздрави Секретарот на општина Радовиш, Драги Стојанов. Тој изрази благодарност и упати честитки до сите учесници за нивната креативност.

 

Од страна на организаторите, беа доделени признанија и подароци, на сите учесници кои беа дел од овогодишната Априлијада.

Photo Gallery - Фото Галерија

Фото Галерија од Манифестацијата „Априлијада 2018“