If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МАНИФЕСТАЦИЈА „ЗДРАВО ЖИВО БАБА МАРТА“
15613
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15613,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МАНИФЕСТАЦИЈА „ЗДРАВО ЖИВО БАБА МАРТА“

Дата

February 25, 2019

Категорија

Вести, Известување

 

Продолжуваме со програмата од одбележувањето на јубилејот „1000 години Радовиш“.
Следува манифестацијата „Здраво живо Баба Марта“ во организација на Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ која ќе се одржи на ден 01.03.2019 год. (Петок), со почеток во 12 часот во просториите на библиотеката.

 

Манифестацијата ќе започне со отварање на меѓународна изложба на мартинки од Македонија и Бугарија, предавање за значењето на мартинките и нивната традиција во Македонија и Бугарија, работилница за деца – правење на традиционални мартинки.

 

Настанот ќе биде збогатен со настапот на Јовица Илиќ и неговата изведба на наградената композиција „Радовиш е само песна“, како и со двогласно пеење на сплет од изворни песни и драмолетката „Приказната за мартинката“.

 
Ве очекуваме.
Подарете мартинка за среќа, љубов и здравје.