If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МЕЃУНАРОДНА РАДОВИШКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА 2016
11922
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11922,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МЕЃУНАРОДНА РАДОВИШКА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА 2016

Дата

August 30, 2016

Категорија

Вести, Култура

Почнувајќи од 5 ти Септември, под покровителство на Градоначалникот на Општина Радовиш г-дин Сашко Николов, и Советот на општина Радовиш во манастирскиот комплекс Св.Ѓорѓи во с.Ораовица, Друштвото на ликовни уметници од Радовиш РАДА организира меѓународна радовишка ликовна колонија.

 

Свеченото отварање ќе биде во 18:00 час. а колонијата ќе биде отворена до 11 ти Септември кога е предвидено нејзиното затварање, при што сликите ќе бидат изложени за време на празнувањето на денот на ослободувањето 6 ти Ноември.

 

На оваа меѓународна колонија активно учество ќе имаат 13 учесници од кои покрај сликарите од Македонија, ќе учествуваат и сликари од Шведска, Бугарија и Монголија.