If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МИНИСТЕРОТ ШАПУРИЌ ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ
14925
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14925,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МИНИСТЕРОТ ШАПУРИЌ ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

Дата

September 27, 2018

Категорија

Вести

 

Вчера, Министерот задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни претпријатија Зоран Шапуриќ беше во посета на општина Радовиш.

 

Градоначалникот Герасим Конзулов и Министерот Шапуриќ, разговараа на повеќе теми за подобрување на економскиот раст и постојаната комуникација со бизнис заедницата, како и за мерките на поддршка за странските и домашните инвеститори, исто така посетија неколку компании во Радовиш.

 

Министерот Шапуриќ истакна дека владината политика за економски раст ќе продолжи и ќе се надградува во понатамошниот период, како и определбата за постојана комуникација со бизнис заедницата за секоја од економските сфери. Секако дека и патот на Македонија кон ЕУ и НАТО ќе доведе кон унапредување на бизнис климата и темпото на инвестирање.