If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | МЛАДИНСКИ РАЗГОВОРИ ВО РАДОВИШ
14440
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14440,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

МЛАДИНСКИ РАЗГОВОРИ ВО РАДОВИШ

Дата

May 29, 2018

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Утре, 30 мај 2018 година, од 11:00 до 12:30 часот, во Домот на Културата во Радовиш ќе се одржи
настан „Младински разговори“ на тема „Преку заеднички ученички активности до подобра
меѓуетничка интеграција и граѓански вредности кај младите во нивната локална заедница“, во рамки
на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција на младите во образованието, спроведуван од
страна на Македонски центар за граѓанско образование, во партнерство со Младински образовен
форум.
На настанот ќе учествуваат околу 80 ученици и наставници од основните и средните училишта
вклучени во првата фаза на Проектот – ОУ „Никола Карев“, ОУ„Крсте Петков Мисирков“ и СУ „Коста
Сусинов“.
Настанот има за цел да им овозможи на младите ученици подобрување на културата на дијалог,
зајакнување на нивото на аргументираното говорење, поттикнување на општествена дискусија на
релевантни теми и интеграција во општеството.Настанот е дел од низата младински настани кои се
реализираа, во рамки на проектот, во различни општини во Република Македонија.