If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | „МУЗИЧКО ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ“ ОД ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР
14759
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14759,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

„МУЗИЧКО ЛИКОВЕН ХЕПЕНИНГ“ ОД ХУМАНИТАРЕН КАРАКТЕР

Дата

August 22, 2018

Категорија

Вести, Култура

Во склоп на програмата за празнувањето на празникот Св. „Спасо Радовишки“ вчера на плоштадот Св „Спасо Радовишки, се одржа музички ликовен хепенинг кој беше од хуманитарен карактер.

 

Талентирани дечиња од основните општински училишта цртаа ликовни творби кои се продаваа и средствата од ликовните творби ќе бидат наменети за дечиња кои се социјално загрозени и на кои им е потребна помош.

 

“Големо срце и креативност за нечија насмевка” – беше слоганот на овој настан.

Таленитаните дечиња кои учествуваа на овој ликовен хепенинг исто така добија скромни подароци од организаторот и покровител општина Радовиш.