If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | НОВ ПАРК ЗА РАДОСТ НА ДЕЦАТА ОД ТРЕТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВО РАДОВИШ
10258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10258,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

НОВ ПАРК ЗА РАДОСТ НА ДЕЦАТА ОД ТРЕТА УРБАНА ЗАЕДНИЦА ВО РАДОВИШ

Дата

April 21, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Денеска свечено беше пуштено во употреба новоизграденото детско катче во третата урбана заедница во Радовиш. За половина мандат и ветени десет детски катчиња Градоначалникот Николов успеа и ги реализира сите, а со денешното свечено пуштање во употреба на десеттото катче се заокружува дел од проектот “Детско катче во секое населено место”. 

 

На локацијата од околу 400 метри квадратни поставени се различни детски реквизити и урбана опрема (коњчиња, лизгалка тобоган, лулашки и клацкалки). Просторот е оплеменет со фонтана и осветлен по најсовремени стандарди, инаку посебно внимание е посветено на хортикултурното уредување односно засадени се посебни видови на јавор (црвен и протокалов). Детското игралиште е оградено со потпорни и оградни ѕидови. Овој простор за жителите од овој дел од градот ќе биде посебно место за игра на децата и одмор и релаксација за повозрасните. Проектот е целосно финансиран од буџетот на општина Радовиш.

 

Општината Радовиш продолжува со праксата на изградба на детски катчиња, надвор од ветените во програмата на градоначалникот Сашко Николов, во текот на оваа година ќе бидат и изградени и пуштени во употреба во населените места (Раклиш, Ињево, Воиславци, Калуѓерица, Подареш, Злеово, Ораовица и Сулдурци.) со кој ќе биде целосно реализиран проектот “Детско катче во секое населено место”.