If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК – 21 ФЕВРУАРИ
18995
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18995,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА МАЈЧИНИОТ ЈАЗИК – 21 ФЕВРУАРИ

Дата

February 21, 2022

Категорија

Вести, Култура

Денес го одбележуваме Меѓународниот ден на мајчиниот јазик – 21 февруари воспоставен од Обединетите Нации и УНЕСКО а во насока на промоција, негување и афирмација на сите јазици што ги користат народите во светот и за поддршка на имплементацијата на стратегиите и политиките во полза на различноста на јазиците во сите делови на светот.
По тој повод Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ организираше трибина на тема: „Идејата за мајчиниот јазик во македонското образование“.
На темата свое обраќање имаше Проф. Д-р Димитар Пандев редовен професор на Филолошки факултет „Блаже Конески“ Скопје