If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“
16838
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16838,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДБЕЛЕЖAНА „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“

Дата

September 26, 2019

Категорија

Вести

Денес 26.09.2019 год. – Четврток, во соработка со АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ, во општина Радовиш беше одбележана „ЕВРОПСКАTA НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“.

 

Под покровителство на Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, во училишната спортска сала при ООУ „Крсте П. Мисирков“ беше спроведен проектот „УЧИЛИШЕН ДЕН – БИДИ АКТИВЕН“ кој е дел од еден од најмасовните спортски настани „ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА СПОРТОТ“ кој паралелно се одржува во 42 земји во Европа а свое учество земаат повеќе од 13 милиони учесници.

 

Под мотото „БИДИ АКТИВЕН“, повеќе од 60 дечиња од I-во и II-ро одделение се забавуваа, играа и заедно со Професорите по Физичко воспитување и одделенска настава покажаа дека спротот и здравиот начин на живот треба да бидат приоритет на секој од нас.