If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЈА ОД ,,ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИТЕ,,
9665
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9665,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЈА ОД ,,ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИТЕ,,

Дата

December 18, 2014

Категорија

Вести

Вчера беше одржана последната пета сесија од проектот ,,Форуми на заедниците,, на која се спроведе процесот на гласање на приоритетен проект и приоритетна програма.

 

Според процесот на гласање за приоритетна програма беше изгласана Програмата за комунални дејности со сума од 192.733.599,оо денари, потоа како второрангирана е Програмата за локален економски развој со сума од 5.000.000,оо денари, трета по ред е Програмата за урбанистичко планирање 12.950.000,оо денари, потоа следуваат Програмата за образование, Програмата за спорт, Програма за култура, Програма за заштита на животната средина и Програмата за Социјална заштита.

 

Во делот на изгласување на приоритетни проекти прв е проектот  за изградба на пристапна улица до градски гробишта (ул: ,,Бел Камен,,), потоа изградба до ТИРЗ во индустриска зона УБ2, Изградба на улици (крак 6-ти ноември, ул: ,,Браќа Миладинови, ул: бр: 4 (Корчо Маало), ул: ,,Дане Трајков со водоводна, фекална и атмосферска мрежа, ул: ,,Нова,, во с.Јаргулица, (крак 1,2,3,4) ул: бр. 11 во с. Раклиш.