If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА VIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
13964
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13964,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА VIII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

March 16, 2018

Категорија

Вести, Совет

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа 8-та итна седница по која се расправаше на однапред донесениот дневен ред од 16 точки.

 

Пред почетокот на оваа седница советниците ги разгледуваа останатите точки од одложената 6-та седница, а после паузата се продолжи со новата седница на која не учествуваа советниците од опозицијата.

 

Итноста на оваа седница како што образложи Претседателот на Советот Коле Чаракчиев е тоа што требаше да се разгледуваат и усвојуват Предлог-Одлуки за Годишните сметки на повеќе установи како што се: ЈП Плаваја, РК Радовиш, ООУ Никола Карев, ООУ Крсте П. Мисирков, ООУ Орце Николов, ООУ Кирил и Методиј, ООУ Коста Рацин, ЈОУДГ Ацо Караманов, ЈПССО Радовиш, СОУ Коста Сусинов, ОУ ЦК Ацо Караманов и ОНБ Браќа Миладиновци.

 

Советот на општина Радовиш исто така ја разгледуваше и Предлог одлуката за усвојување на Годишната сметка на Буџетот на ЕЛС Радовиш за 2017 година.

 

За сите наведени точки од девниот ред пред нивното усвојување дадоа образложение овластените лица од институциите кои беа за Годишните сметки.