If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОДРЖАНА XXXV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
16967
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16967,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОДРЖАНА XXXV СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

November 01, 2019

Категорија

Вести, Совет

Седницата започна во 15.00 часот, со неа претседаваше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев, а се работеше со дневен ред од 36 точки.

На оваа седница од предложениот дневен ред беа прифатени 25 точки, додека 10 точки одложени за наредните седници.

 

Поради немањето мнозинство за донесување на одлуките од страна на позицијата постоеше опасност од недонесување на некои одлуки битни за граѓаните на општина Радовиш.

Опозиционата советничка група со двајцата членови од независната листа се приклучија кон нивно донесување, со што беше изгласан вториот ребаланс на буџетот, програмата за јавните потреби за спортските клубови, одобрени средства за спортските клубови и средства за организирање на традиционалниот шестоноемвриски турнир во мал фудбал.

 

Со исцрпување на дневниот ред во 20.30 часот заврши седницата на Советот на општина Радовиш.

 

 

download  РЕШЕНИЕ