If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ООУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ СО НОВА БИБЛИОТЕКА
10543
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10543,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ООУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ СО НОВА БИБЛИОТЕКА

Дата

June 17, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

 

Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“ доби нов простор за едукација и развој на образовниот процес.

 

Имено станува збор за новата училишна библиотека, деновиве беше отпочната монтиражата и средувањето на просторот на библиотеката која се очекува да биде комплетно опремена со книги и лектири кои се дел од образовниот процес на учениците од ова училиште.

 

Овој проект успешно се реализира благодарение на заложбите на Градоначалникот на општината Сашко Николов и советникот во Советот на општина Радовиш Енис Омер кои стапија во контакт со претставници на донаторот Технички факултет „Ѕвезда“ од градот Истанбул.

 

Донацијата е во вредност околу 20.000 евра. Ова соработка е остварена пред два месеци и истата ќе продолжи преку донирање на книги за потребите на училишната библиотека. Се очекува соработката да продолжи и на други проекти во делот на образованието како посети , организирање екскурзии, размена на искуства и слично.