If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНА РАДОВИШ ДОБИВА НОВ РОВОКОПАЧ
15788
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15788,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНА РАДОВИШ ДОБИВА НОВ РОВОКОПАЧ

Дата

April 03, 2019

Категорија

Вести

Обезбеден од проектото на ЕУ за развој на руралната инфраструктура

 

На општина Радовиш и е доделен ровокопач во рамките на проектот „Набавка на универзални ровокопачи-натоварувачи за потребите на руралните општини“.  Истиот заеднички ќе го користи со општините Конче и Карбинци.

 

На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони евра. Програмата ја имплементира Министерството за финансии, а истата е администрирана од страна на Светска банка.

 

Преку набавката на 10 (десет) ровокопачи која е финансирана со средствата од Европската унија, ќе се придонесе кон зајакнување на капацитетите на општинските јавни претпријатија и поквалитетно одржување на инфраструктурата во руралните области. Ровокопачите ќе бидат доделени на 10 општини кои во група со уште по две општини заеднички ќе можат истите да ги користат, односно вкупно 30 општини ќе бидат корисници на овој проект.