If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНА РАДОВИШ ОТПОЧНУВА СО ИСПЛАТАТА НА ПРВИОТ ДЕЛ ОД УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/15
10139
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10139,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНА РАДОВИШ ОТПОЧНУВА СО ИСПЛАТАТА НА ПРВИОТ ДЕЛ ОД УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/15

Дата

March 19, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Со донесувањето на Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш од страна на Советот на општина Радовиш на 04.07.2013 г., Општината и Градоначалникот на општина Радовиш започнаа со доделување општински стипендии за ученици од основното и средното образование.

 

Според одредбите во Правилникот, стипендии во учебната 2013-2014 добија вкупно 16 ученици од кои: 4 ученици од ООУ Крсте Петков Мисирков, 4 ученици од ОУ Никола Карев, 2 ученици од ООУ Коста Рацин – Подареш, 2 ченици од ООУ Орце Николов – Ињево, 2 ученици од ООУ Кирил и Методиј – Ораовица и 2 ученици од СОУ Коста Сусинов Радовиш.

 

Со измената на Правилникот бр.07-1742/1 од 18.09.2014  со која се овозможи стипендии да добиваат и ученици запишани во прва година средно, за учебната 2014-2015 година, стипендии добија вкупно 24 ученици од кои: 4 ученици од ООУ Крсте Петков Мисирков, 4 ученици од ОУ Никола Карев, 2 ученици од ООУ Коста Рацин – Подареш, 2 ученици од ООУ Орце Николов – Ињево, 4 ученици од ООУ Кирил и Методиј – Ораовица, 3 ученици од СОУ Коста Сусинов Радовиш и 5 ученици запишани во права година средно.

 

Износот на стипендиите за учениците од основните училишта е во износ од 2.500,00 денари, а за учениците од средното училиште е во износ од 3.000, оо денари.

 

Исплатата на првиот дел од стипендиите на 24 стипендијанти – ученици во основно и средно образование за за учебната 2014-2015 ќе следнува во следните неколку денови.