If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „КРСТЕ П.МИСИРКОВ„ „НИКОЛА КАРЕВ„ ОД РАДОВИШ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ„ ОД ИЊЕВО СО ЗАВРШЕН НАСТАН ПО ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“,
16042
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16042,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА „КРСТЕ П.МИСИРКОВ„ „НИКОЛА КАРЕВ„ ОД РАДОВИШ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ„ ОД ИЊЕВО СО ЗАВРШЕН НАСТАН ПО ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“,

Дата

May 31, 2019

Категорија

Вести

Денес, со почеток од 11, 30 часот, во Центарот за култура Ацо Караманов ќе се реализира Завршниот настан од  проектот  ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКАТА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ   2018/19 год.

Настанот е подготвен од трите општински основни училишта; Крсте Петков Мисирков од Радовиш, Никола Карев од Радовиш и Орце Николов од Ињево.

Инаку, проектот  ,,Јакнење на мултиетничка соработка во општините“, е проект кој активно се реализира од 2013 год. во нашата општина. Проектот се реализира во партнерска соработка со: Бирото за развој на образование – Скопје,  МЦГО – Македонски центар за граѓанско образование – Скопје и општина Радовиш, а финансиски е поддржан од детската фондација Песталоци – Троген Швајцарија.

Денешниот настан ќе се одвива по следната агенда:

Најава на програмата од страна на ученици од деветто  одделение

 

 1. ООУ ,,Крсте Петков Мисирков“ работа на

 Музичка секција – Хор и оркестар;

 

 1. Anlat Bana Ogretmenim

2.Unururum Elbet

3.Cup song

4.Спкет песнa

Oвие песни ќе ги изведувa хoрoт

 

1.Бoрјaно Бoрјaнке

 1. Хoр нa звoнчињaтa_ прекрaснa песнa

Во изведба на oркестaр и

еднa бaлетскa тoчкa со изведба нa еднa песнa нa знaкoвен јaзик( јaзик нa глувoнеми)

 

2.ООУ ,,Никола Карев“ од Радовиш во рамките на

Англиско-германско-турска секција ;

 

1.Презентација во која се прикажани сите активностите на секцијата на англиски, германски и турски јазик во текот на учебната 2018-2019 г.

2.Музичка точка на турски и англиски јазик со пеење на песната   Kanatlarım Var Ruhumda од авторката Nil Karaibrahimgil  во придружба на гитара во изведба на група ученици од девето одделение.

 1. Пијано изведба на песната Kanatlarım Var Ruhumda.
 1. Танцова кореографија на песната “Happy” од Pharrell Williams во изведба на ученици од осмо и деветто одделение.

 

3.ООУ ,,Орце Николов“ – с. Ињево ;

 Македонско- англиско – турска секција.    

 

Презентација во Power Point се врти во позадина на платно

 1. „А – Рам зам зам“- ритмичка игра за загревање
 2. „Еко песна “ – изразно рецитирање
 3. Дајте раце – песна хор
 4. Заедно растеме – стихотворба рецитирање
 5. Еко пораки – читање
 6. Кога сум среќен – Песна хор