If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОПШТИНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА БЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ
10833
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10833,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОПШТИНСКИ АКТИВНОСТИ ЗА БЕЗБЕДЕН СООБРАЌАЈ

Дата

August 31, 2015

Категорија

Вести

Општинските служби пред почетокот на новата учебна година започнаа со активно одбележување на хоризонталната сигнализација пред се поради зголемена безбедност на учесниците во сообраќајот,а особено сега од први септември кога учениците од основните училишта и од средното општинско училиште ја започнуваат новата учебна година.

 

Се обележуваат пешачките премини на сите главни, но и споредни сообраќајници и секаде каде што има потреба во градската улична мрежа. Ова активност ќе се одвива континуирано во текот на месец септември и затоа се замолуваат сите учесници во сообраќајот да имаат трпение кога ќе наидат на ваква активност.

 

Покрај обележувањето на хоризонталната сигнализација редовно се води грижа и за вертикалната сигнализација која најчесто е цел на лица кои несовесно се однесуваат кон заедничкото добро односно ги изместуваат или откорнуваат сообраќајните знаци.