If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОПШТИНА БОБОВ ДОЛ ОД БУГАРИЈА
11190
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11190,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОПШТИНА БОБОВ ДОЛ ОД БУГАРИЈА

Дата

November 24, 2015

Категорија

Вести

Во петокот во општина Радовиш, беше остварена работна средба помеѓу претставници од општина Бобов Дол, Република Бугарија предводени од Градоначалникот Елза Величкова и работна група од општина Радовиш.

 

На средбата беа разменети идеи за заедничка соработка и можно партнерство во подготовка на проекти за искористување на финансиски средства од Програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Бугарија 2014/2020.

 

Можностите за искористување на овие финансиски средства се големи, а во моментов е отворен повик за доставување на заеднички проекти.

 

Поединечните области по кои општините можат да аплицираат се: животна средина-заштита на биодиверзитетот, заштита од поплави и економско заживување на регионите како и аплицирање на проекти за развој на туризмот и туристичките потенцијали на општините.