If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ОТВОРЕН ДЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА
10517
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10517,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ОТВОРЕН ДЕН НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Дата

June 12, 2015

Категорија

Вести

Денеска во просториите на општина Радовиш беше организиран-Отворен ден на локално ниво од страна на Комисијата за заштита од дискриминација со единиците на локалната самоуправа во соработка со ОБСЕ.

 

Претседателот на комисијата за заштита од дискриминација Душко Миновски говорејќи на темата објасни што е дискриминација, како да ја препознаеме и како да се заштитиме од истата.

 

Во првиот дел од средбата беа присутни претставници од општината и јавните институции, додека граѓаните не покажаа особен интерес за истата.

 

Инаку општина Радовиш активно учествува во сите обуки и процеси кои се поврзани со почитување на човековите права, заштита од дискриминација и веќе неколку години поседува Сертификат за општина без дискриминација.