If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПАРАДНО ДЕФИЛЕ ВО РАДОВИШ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА МОТОЦИКЛИСТИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ
7928
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7928,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

ПАРАДНО ДЕФИЛЕ ВО РАДОВИШ ПО ПОВОД НЕДЕЛАТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА МОТОЦИКЛИСТИТЕ ВО СООБРАЌАЈОТ

Дата

June 20, 2014

Категорија

Вести, Спорт

Денес со парадно дефиле низ улиците во Радовиш се одбележа неделата за безбедност на мотоциклистите во сообрќајот.

 

Целта на оваа акција чие мото е „Безбедно на мотор“ е подобрување на условите и можностите за рамноправно учество на мотоциклистите во сообраќајот, подобрување на нивната безбедност во сообраќајот преку подигање на свеста за правилно однесување на мотоциклистите и подигање на јавната свест кај сите учесници во сообраќајот, особено на возачите на моторните возила за почитување на мотоциклистите како ранлива група учесници во сообраќајот.

 

За таа цел Општинскиот Совет за безбедност на сообраќајот на патиштата на Општина Радовиш во соработка со Полициската станица од Радовиш и Мото клуб Џинка, покрај другите активности го организираа оваа парадно дефиле на мотоциклистите од Општина Радовиш.