If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОКРАЈЧЕВО ДОБИВА УШТЕ ЕДЕН ЗНАЧАЕН ПРОЕКТ – НОВА УЛИЦА ВО ДОЛЖИНА 570 МЕТРИ
12462
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12462,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОКРАЈЧЕВО ДОБИВА УШТЕ ЕДЕН ЗНАЧАЕН ПРОЕКТ – НОВА УЛИЦА ВО ДОЛЖИНА 570 МЕТРИ

Дата

March 22, 2017

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Општина Радовиш во континуитет продолжува со реализација на проекти за подобрување на животните услови на граѓаните во сите населени места па така деновиве активно се одвиваат градежните активности за изградба на улица во село Покрајчево. Улицата е во должина од 570 метри и чини 4 милиони денари кои се обезбедени од буџетот на Локалната самоуправа.

 

„Во ова населено место беа реализирани неколку значајни проекти во времето на мојот мандат и тоа беше изградена нова училишна зграда, во делот на патната инфраструктура поврзано селото Покрајчево со с.Злеово овој патен правец беше асфалтиран, и откако ќе биде завршена ова улица, ние како локална самоуправа планираме изградба на парк оплеменет со детски реквизити, со еден збор сме доследни на она што го ветивме во програмата. Јас сум особено горд и задоволен што успеавме како локална самоуправа да ги заокружиме ветените проекти во ова населено место.“ рече градоначалникот Николов.