If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОПИС 2021: ПРИДРУЖИ СЕ НА ТИМОТ
18231
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18231,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОПИС 2021: ПРИДРУЖИ СЕ НА ТИМОТ

Дата

July 30, 2021

Категорија

Вести, Известување, Соопштенија

Ги повикуваме сите заинтересирани, како и сите оние кои се пријавија на првиот повик во март годинава, да ја пополнат апликацијата и да станат дел од големиот пописен тим кој во септември ќе го спроведе долгоочекуваниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија.

 

 

Придонесот на секој еден од нас во пописните активности претставува придобивка за сите. И како директни учесници во спроведувањето на Пописот и како даватели на податоци – придонесуваме за креирање на една прецизна слика на состојбите во државата во точно определен момент.

 

Оваа прецизна слика ќе овозможи донесување на издржани политики, базирани на најнови податоци, со кои ќе се планира развојот на секое поле од живеењето и работењето.

 

 

Конкурсот ќе трае до 5 август по што ќе следи тестирање, избор и обука на избраните кандидати.

 

Апликацијата за електронско пријавување:

 www.stat.gov.mk