If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ НА МЗШВ, ТРАЈАН ДИМКОВСКИ
17355
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17355,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА МИНИСТЕРОТ НА МЗШВ, ТРАЈАН ДИМКОВСКИ

Дата

March 06, 2020

Категорија

Вести

Во текот на вчерашниот ден, градоначалникот на Општина Радовиш, заедно со Претседателот на Советот, Коле Чаракчиев и секретарот на Општина Радовиш, Драги Стојанов остварија средба со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, директорот на платежната агенција (АФПЗРР), Николче Бабовски и директорката на агенцијата за вработување на РСМ, Билјана Јовановска.

 

На средбата беше разговарано за проектите кои Општина Радовиш ги реализира со средства од Програмата за рурален развој од ЈПДП, но и за сите други проекти реализирани од средства на општината. Градоначалникот изрази задоволство за добро завршената работа во делот на целосниот откуп на тутун, кој оваа година постигна највисока откупна цена во споредба со изминатите години.