If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПОСЕТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ „СОНЦЕ“
11620
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11620,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПОСЕТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ „СОНЦЕ“

Центарот за ран детски развој ,,Сонце“ од Радовиш денеска беше дел од краванот низ Македонија за промовирање на прирачникот за „Бонтон“ на Турски јазик

FOT_3028

Проектот на магистар Нермин Теловска дефектолог-логопед специјалист за нарушување во говорот кај децата, кој го реализира за децата од најмала возраст да научат правилно изговор и јазик како и добро однесување. Проектот кој е одобрен од Министерството за Труд и Социјална Политика се реализира во соработка со директори на детски градинки и педагози, а со подршка на општините.

FOT_2972

Претставници од Министерството за труд и социјална политика, како и претставници од „Проектот за добро однесување-бонтон кај децата“ заедно со Градоначалникот Сашко Николов денеска го посетија Центарот за ран детски развој „Сонце“ во нашиот град каде што на децата од турска националност им беше поделена книгата на г-ѓа Ели Маказлиева која е автор на книгата „Детски бонтон“ која е преведена и на турски јазик, и во која уште од најмала возраст децата се учат на добро однесување во семејната средина и надвор од неа. За присутните гости, децата приредија мала приредба.

FOT_3097

Центрите за ран детски развој имаат добра соработка и воспоставено партнерство со локалната самоуправа која подржува дел од нивните активности.

FOT_3110

Градоначалникот Сашко Николов за претставниците од Министерството за Труд и Социјална Политика организираше и прием во општината.

Дата

May 19, 2016

Категорија

Вести