If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПО ПОВОД ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДОДЕЛЕНИ ПЛАКЕТИ НА КРВОДАРИТЕЛИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ
14033
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14033,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПО ПОВОД ДЕНОТ НА КРВОДАРИТЕЛСТВОТО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ДОДЕЛЕНИ ПЛАКЕТИ НА КРВОДАРИТЕЛИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

Дата

March 21, 2018

Категорија

Вести

Денес по повод одбележувањето на денот на крводарителството, во салата за состаноци во општина Радовиш, од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа доделени плакети на десет крводарители од општина Радовиш.

 

„Крводарувањето во буквална смисла на зборот е дарување на живот. Токму поради тоа сите Вие коишто дарувате крв, спасувате нечиј живот“ – истакна Градоначалникот Герасим Конзулов.

 

Во соработка со општинската организација на Црвениот крст од Радовиш, денес беа доделени плакети на: Горѓи Тумбовски за повеќе од 100 дарувања, Николче Калајџиев за повеќе од 50 дарувања, Душко Ќосев и Васил Јованов за повеќе од 25 дарувања, Ванчо Калајџиев за повеќе од 20 дарувања и Елена Илиева, Златко Ристов, Петре Пенев, Крсте Кирилиев и Иван Атанасовски за повеќе од 10 дарувања.