If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРВАТА ФАЗА ОД САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕН АСФАЛТ
15765
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15765,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРВАТА ФАЗА ОД САНАЦИЈА НА ОШТЕТЕН АСФАЛТ

Дата

March 27, 2019

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Екипите на ДПТУ „Коле Транс Инжинеринг“ ја завршија првата фаза од акцијата за санирање на ударните дупки на градските сообраќајници. 

 

Санирани се најоштетените делови на асфалтот на булеварот Александар Македонски и други кртични сообраќајници во градот. Во склоп на акцијата е саниран и пристапниот пат до ЈП Плаваја.

Во наредните денови ќе се продолжи со санација и на другите критични места според Програмата за одржување на улици. Овие активности на општината се во склоп на претходно склучениот договор за одржување, реконструкција-надградба на постоечкиот асфалтен коловоз низ градот и населените места.