If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН ЗА НОВИТЕ ПРВАЧИЊА
11935
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11935,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН ЗА НОВИТЕ ПРВАЧИЊА

Дата

September 01, 2016

Категорија

Вести

Денес, градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов беше во посета на Општинското Основно училиште „Никола Карев“, каде со скромен подарок на новите првачиња им го честиташе влегувањето во училишните клупи и им посака многу успеси во учењето.

 

Првачињата во придружба на нивните родители, во Општинското основно училиште „Никола Карев“ беа дочекани со свечена приредба спроведена од децата од погорните одделенија, организирана и подготвена од наставничкиот колектив.

 

Во своето обраќање до присутните градоначалникот Николов рече: „На сите ученици кои го започнуваат образованието како и на оние кои го продолжуваат образованието им посакувам да нижат успеси и да бидат гордост на нивите семејства. Предност на нашата општина е да имаме што повеќе талентирани ученици кои ќе ја претставуваат општината. Ме радува податокот што ова година имаме 50 првачиња повеќе во однос на претходната година. А во детската градинка ова година имаме најголем број на згрижени дечиња во историјата на градинката 560 деца се  згрижени и 20 се на листата на чекање. Се надевам дека оваа тенденција ќе продолжи и во иднина.“