If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ОД ПРОЕКТОТ “ТОПЛОТЕН БРАН“
8803
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8803,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ ОД ПРОЕКТОТ “ТОПЛОТЕН БРАН“

Дата

July 18, 2014

Категорија

Вести

Во рамките на програмата на Министерството за Здравство на Република Македонија е и проектот “Топлотен бран”, со кој преку истурени пунктa во градoвите се спроведува акцијата која нуди здравствена заштита во попладневните часови од 18 – 21 часот., а дел од акцијата се состои во мерење на крвен притисок на населението и давање на совети како најдобро да се справат со високите температури, посебно хронично болните кои во текот на денот не треба да се изложуват на сонце.

 

Оваа акција Здравствениот дом од Радовиш успешно ја спроведува преку свој тим на медицински лица, а  е лоцирана во центарот на градот, која ќе биде присутни се додека има потреба од оваа помош.

 

Во тимот на медицински лица е вклучен лекар и сестра, а одзивот за первентивни прегледи е голем  каде што само во вчерашниот ден имаше преку 60 прегледи.