If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ ТРОТОАРИ, ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ, ПАРКИНЗИ И ДР.
15940
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15940,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРОДОЛЖУВА УРЕДУВАЊЕТО НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ ТРОТОАРИ, ПЕШАЧКИ ПАТЕКИ, ПАРКИНЗИ И ДР.

Дата

April 25, 2019

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Поврзана е зградата на општината со полициската станица со патека и рампи за лица со попреченост, со што е овозможена напречена комуникација. Воедно се уредува хортикултурно дворното место – паркот кон кејот.

 

Исто така како Велигденска честитка, станарите од колективните станбени згради добија нов паркинг за 20 возила на улица „Самоилова“ со што се заокружи партерното уредување во оваа станбена зона.

 

По празниците ќе се продолжи со реализација на овој проект на Кеј „8-ми септември“ од Ул. „Плачковички одреди“ до Ул. „Лисец“, тротоарите на мостот на Ул. „Илинденска“ и Ул. „Партизанска“ како и на уште многу јавни површини предвидени со овој проект.

 

Изведувач на работите е градежната фирма Техноинженеринг од Радовиш, а вкупно ќе бидат изработени околу 2.500 м2.