If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“
16164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16164,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРОДОЛЖУВА ПРОГРАМАТА ПО ПОВОД „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“

Дата

June 07, 2019

Категорија

Вести, Известување

Започнувајќи од 10.06.2019 год. (Понеделник), продолжуваме со прекрасни настани од областа на културата и одбележувањето на јубилејот „1000 ГОДИНИ РАДОВИШ“.

Во организација на општинските културни установи и здруженијата на граѓани од областа на културата а со поддршка од општина Радовиш, по повод големиот јубилеј и во знак на одбележувањето на празникот „Св.Троица“, ќе бидат понудени различни содржини со кои ќе ја збогатиме културната понуда до граѓаните на општина Радовиш.

 

ПРОГРАМА

 10.06.2019 год. – Понеделник

17:00 час., OУ ЦК „Ацо Караманов“ Радовиш, ДЛУР „РАДА“

Отворање на Меѓународна радовишка ликовна колонија „Св.Георгија 2019“

17:30 час.  Отворање на ликовна изложба на Андријана Мациев

 

11.06.2019 – Вторник

Манифестација „УЛИЦА НА КУЛТУРАТА“

17:00 час. Плоштад „Св.Спасо Радовишки“ – ОНБ „Браќа Миладиновци“ и „Просветно дело“

-Мултимедијален интерактивен настан

-Креативна книжевна работилница со писатели и илустратори за деца и

19:00 час. OУ ЦК „Ацо Караманов“ – Отворање на изложба на стари фотографии

и настап на оркестар „Распеани Радовишани“

Ул. „22 Октомври“ – Дружење со улични музичари, ликовни уметници

19:30 час. Изложба на рачно изработени илустрации за деца – „Просветно дело“

 

13.06.2019 год. – Четврток

18:00 час. Плоштад Св.Спасо Радовишки – Организација на жени „Женска Акција“

Манифестација „Жената и традицијата – 1000 години Радовиш“

 

14.06.2019 год. – Петок

11:00 час. Манастирски комплекс „Св.Ѓорги“, Ораовица

Одбележување на јубилеј 40 години од монодрамата за Ацо Караманов

Средба со Доне Донев – писател и актер и Љубинка Донева – писател

 

Средба со ликовни уметници на Меѓународна радовишка ликовна колонија „Св.Георгија 2019“

19:00 час. Плоштад „Св.Спасо Радовишки“

Меѓународен детски фолклорен фестивал „Оро весело“ – Фолклорен Ансамбл „Бучим“, ден 1

20:00 час. OУ Центар за култура „Ацо Караманов“

Концерт на руско друштво „Славјанка“

 

15.06.2019 год. – Сабота

18:00 час. Прием на Фолклорни ансамбли во општина Радовиш

Меѓународен детски фолклорен фестивал „Оро весело“ – Фолклорен Ансамбл „Бучим“, ден 2

 

16.06.2019 год. – Недела

08:00 час. Православен храм „Св.Троица“ – Утринска богослужба и литургија

15:00 час. Манастирски комплекс „Св.Ѓорги“, Ораовица

Затварање на Меѓународна радовишка ликовна колонија „Св.Георгија 2019“

 

17.06.2019 год. – Понеделник

08:00 час. Православен храм „Св.Троица“ – Света божествена Архиерејска литургија

 

Во случај на влошување на временските услови, организаторите го задржуваат правото на промена на термините и локациите на одржување.