If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО СЕЛО БУЧИМ
10712
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10712,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВОИЗГРАДЕНАТА УЛИЦА ВО СЕЛО БУЧИМ

Дата

July 18, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Во текот на изминатиот период активно се работеше на изградбата односно поплочување на улица во населеното место Бучим која е во должина 200 метри или 720 м/2.

 

Денеска на големиот муслимански празник Рамазан Бајрам свечено беше пуштена во употреба нова поплочена улица во село Бучим. Улицата е изградена во соврмен стил, каде што целосно средства за реализација се обезбедени од буџетот на Општина Радовиш.

 

Свеченото пуштање во употреба го извршија Градоначалникот на Општина Радовиш Сашко Николов, претседателто на Советот Никола Миовски, Советникот од ТДП Енис Омеров и граѓани од село Бучим.

 

Ова е дел од проектите кои предвидуваат подобрување на локалната инфраструктура, со оглед на фактот дека нашата општина комплетно ја реши локалната патна мрежа која е изградена сега целосно се насочуваме и посветуваме на улици во населените места и градот-рече градоначалникот Николов.

 

Жителите на населеното место  Бучим се задоволни од наведените активности кои се одвиваат во нивното село.