If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТОПОЛНИЦА
11747
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11747,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ТОПОЛНИЦА


Во село Тополница беше пуштено во функција новото повеќенаменско спортско игралиште, кое е изградено со средства од буџетот на општина Радовиш, еден од ветените проекти на Градоначалникот Сашко Николов за жителите на оваа населено место.Igraliste Topolnica (pustanje) (5)

Навистина е задоволството големо што во селото Тополница имаме прилика да пуштиме во функција едно прекрасно повеќенаменско спортско игралиште кое ќе биде во функција пред се на учениците од основното училиште во оваа населено место, а секако и за сите граѓани од Тополница и сите населени места кои гравитираат околу Тополница.

Igraliste Topolnica (pustanje) (1)

Секако ќе биде прилика од оваа игралиште се издигнат многу идни спортисти кој што ќе бидат гордост на жителите на село Тополница.

 

Ние како општина во изминатите години ставаме силен акцент кога се работи за спортот и инфраструктурата за спорт, последните три години на територијата на Општина Радовиш се изградени десет повеќенаменски спортски терени, исто така ги поддржуваме сите спортски манифестации сите спортски клубови -и со гордост можеме да кажеме дека сме една од општините што имаме позитивни резултати во спортот.

Igraliste Topolnica (pustanje) (3)

Кога сме кај Тополница покрај овој реализиран проект, сакам да најавам уште еден проект кој што ќе почнеме да го реализираме за многу брзо време, а тоа е изградба на улица во оваа населено место која ќе биде околу 1200 м2 поплочена со бекатон – истакна Градоначалникот на Општина Радовиш Сашко Николов.

Igraliste Topolnica (pustanje) (4)

Дата

June 20, 2016

Категорија

Вести, Реализирани Проекти