If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО КАЛАУЗЛИЈА
18595
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18595,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ ВО СЕЛО КАЛАУЗЛИЈА

Дата

December 29, 2021

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Преку обезбедување на нови стандарди со нови училишни згради и нова училишна опрема, продолжуваме со унапредување на условите за современо и модерно одвивање на образовниот процес во општината.

Согласно позитивното мислење добиено од Министерството за образование и наука за отпочнување со работа и непречено одвивање на воспитно-образовниот процес, денес во употреба го пуштивме Подрачното училиште во село Калаузлија кое е во состав на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ од Радовиш.

 

Во оваа нова современа училишна зграда наставата ќе ја следат вкупно 36 ученици распоредени во 2 комбинирани паралелки согласно сите нови стандарди.

Новата зграда е изградена со средства од Турската агенција за соработка и координација „ТИКА“ а со поддршка од страна на општина Радовиш.

 

Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов на чинот на предавањето во употреба нагласи дека за реализација на сите овие проекти општината соработувала и ќе продолжи да соработува со Министерството за образование, како и со многу потенцијални инвеститори и донатори во сферата на образованието.

Воедно Градоначалникот нагласи дека согласно плановите и програмите за работа, 2022-ра година ќе биде година на изработка на нови проекти и техничка документација за целосно решавање на просторните и инфраструктурните приоритети на сите општински училишта во општина Радовиш.