If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
13643
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-13643,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Дата

January 31, 2018

Категорија

Вести

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана работилница во организација на Фондацијата за развој на локалната заедница од Штип  со претставници на Советот на општина Радовиш, општинската администрација и граѓанските здруженија од Радовиш,  со цел развивање методологија за распределба на средства од општинскиот буџет за поддршка на здруженија.

 

На работилницата присуствуваше претседателот на Советот Коле Чаракчиев, советници од Советот на општина Радовиш, вработени во администрацијата и претставници на здруженија од Радовиш.

Работилницата беше прва во циклусот од три работилници преку кои се планира да се заокружи процесот на развивање на методологијата за потоа истата да се предложи до Советот на општината за усвојување.

 

Овие активности се дел од проектот „Силни граѓански организации за позитивни општествени промени„ поддржан од ЕУ (IPA Civil Society Facility and Media Programme 2015) кој го имплементира Фондацијата за развој на локалната заедница Штип во соработка со партнерите Центар за оддржлив развој – Алка Скопје и Институт за развој на заедницата Тетово.