If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНИОТ ШТАБ НА РЦУК РАДОВИШ ВО ПРОШИРЕН СОСТАВ
18481
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18481,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНИОТ ШТАБ НА РЦУК РАДОВИШ ВО ПРОШИРЕН СОСТАВ

Дата

December 03, 2021

Категорија

Вести

Одржана работна седница на Регионалниот штаб на РЦУК Радовиш во проширен состав со присуство на градочалниците на општините Радовиш и Конче, под раководство на Стојанче Ангелов, диркторот на Центарот за управување со кризи (ЦУК).
Согласно дневниот ред се разви обемна и конструктивна дискусија за подготвеност на субјектите за претстојниот зимски период, со цел координирано организирање и спроведување, превенција, рано предупредување и справување со евентуални поплави, снежни наноси и други видови на ризици и опасности.
Притоа, имаше размена на идеи предлози, законски надлежности на институциите на подрачјето на општините Радовиш и Конче во интерес на безбедноста и сигурноста на граѓаните.
На работната средба учествуваа и раковидители на Секторот за операции и координација (СОК) од Центарот за управување со кризи (ЦУК) и сите субјекти од Системот за управување со кризи од општините Радовиш и Конче.