If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАБОТНО ОДБЕЛЕЖАН 21 МАРТ – ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА
14026
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-14026,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАБОТНО ОДБЕЛЕЖАН 21 МАРТ – ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА

Дата

March 21, 2018

Категорија

Вести

Денес, во организација на Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, а во соработка со ЈП Плаваја Радовиш беше реализирана голема еколошка акција – расчистување на диви депонии на следните локации:

1.Бул Александар Македонски – индустриски дел,

2.Раклиш – подрачно училиште,

3.Раклиш – локален пат кон с. Калаузлија,

4.Депонија Радовиш,

5.Пат кон планината Плачковица,

 

Воедно, целосно беа исчистени отпадите во четири групи на следните локации: Кеј 8 Септември – од двете страни, од ул Гоце Делчев (детско игралиште – Липа) до крај на ул. 22 Октомври (Кам Маркет), од ул. Св. Спасо Радовишки од влезот на ЈП Плаваја до крај, и бул. Александар Македонски од двете страни и ул. Плачковица од почеток до крај.