If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШАНИ ИЗВОЈУВАА УШТЕ ЕДНА ПОБЕДА
10051
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10051,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШАНИ ИЗВОЈУВАА УШТЕ ЕДНА ПОБЕДА

Дата

March 06, 2015

Категорија

Вести

Вечерва со присуството на Хуманитарниот настан кој се одржа во СРЦ “25 мај” во Радовиш, Радовишани покажаа дека се хумани и со тоа “Извојуваа уште една победа”.

 

Хуманитарниот настан “Да изиграме за Шац” се одржа со почеток од 19.00 часот, а во него се одиграа два ревијални фудбалски натпревари помеѓу легендите на македонскиот фудбал во соработка со дел од македонската музичка естрада и легендите на радовишкиот фудбал со дел од радовишката музичка естрада. Средствата од продажбата на картите за настанот се за хуманитарни цели наменети за лекување на нашиот сограѓанин Даниел-Шац кој боледува од неколку болести, нему од лекарската препорака потребно му е сериозно засилено лекување и можен оперативен зафат во Турција.

 

Паралелно на продажбата на картите за настанот Црвениот крст од Радовиш имаше поставено и пунктови со кутии каде што посетителите имаа можност да донираат уште за еден наш сограѓанин Мартин, нему му се потребни седства за операција на очите.

 

ВЕЧЕРВА РАДОВИШАНИ ЈА ПОКАЖАА ХУМАНОСТА И “ИЗВОЈУВАА УШТЕ ЕДНА ПОБЕДА” …