If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ВО РАДОВИШ СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“
10995
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-10995,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ВО РАДОВИШ СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“

Дата

October 05, 2015

Категорија

Вести, Реализирани Проекти

Општина Радовиш беше активно вклучена во проектот ,,Македонија без отпад,,.

 

Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизми за подршка на граѓаните, општините и другите засегнати групи за подобро да се справат со неорганизирано и незаконско фрлање на отпад во нивните заедници.

 

Во саботата беше реализирана акцијата за собирање на отпад на две локации: на патот Радовиш-Плачковица и градскиот парк,, Чан баир,,.

 

Во активноста беа вклучени вработени од ЕЛС, од ЈП ,,Плаваја“ и од ЦУК.

 

Во претходните денови во овој проект беа вклучени сите општински основни училишта и средното општинско училиште каде што покрај собирање на отпадниот материјал во кругот на училиштата беа прикажувани и филмови со едукативна содржина за нашето опкружување во делот на одржувањето и заштитата на животната средина.