If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ ПОДГОТВУВА ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА
15479
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15479,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ ПОДГОТВУВА ПРОЕКТ ЗА ГАСИФИКАЦИЈА

Дата

January 22, 2019

Категорија

Вести, Тековни Проекти

Општина Радовиш издвои средства за изработка на проектна документација, со која е предвидено да се изгради гасоводна мрежа во Радовиш во должина од 7 километри.

 

Договорот со најповолниот понудувач беше потпишан минатата недела, со што е создадена можност за комплетирање на идејниот и основниот проект во летниот период од оваа година.

 

Скопската фирма „Филбис“ има рок од 6 месеци за да ги изготви идејниот и основниот проект, со вклучена ревизија, за изградба на секундарна дистрибутивна гасоводна мрежа во Радовиш.

 

Радовиш е еден од градовите во земјава што не се вклучени во првата фаза од изградбата на магистралните гасоводи, која што ги вклучува трите проекти: Скопје-Тетово-Гостивар, Штип-Неготино и Неготино-Кавадарци-Прилеп-Битола.

Радовиш треба да се поврзе со магистралниот крак во следната фаза, со која што во 2021 година. може да се поврзе на магистралниот гасовод.