If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РАДОВИШ СЕ ВРАЌА ВО НОРМАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАЊЕ
8862
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8862,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РАДОВИШ СЕ ВРАЌА ВО НОРМАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАЊЕ

Дата

July 24, 2014

Категорија

Вести

Радовиш се враќа во нормалата – денес активно се работеше низ целиот град, се расчистуваше по периферните улици и главните сообраќајници, Градоначалникот Сашко Николов преку целиот ден ја следеше работата на ангажираните лица и механизација кои го отстрануваа наност од земја, песок и чакал од невремето кое се случи вчера во утринските часови.

 

Покрај ангажираните јавни работници денес во работата учестуваа и ЈП Плаваја со свои работници и механизација, ППЕ Радовиш со своите цистерни и пумпи, како и приватните градежни компании од со својата механизација.

 

Во текот на вчерашниот и денешниот ден се расчисти поголем дел од наносот од невремето, а се санираа оштетените улици, патишта и потпорни зидови, останува уште работа која ќе се потрудиме да ја завршиме во најскор временски период, на денешната итна седница на Советот на општина Радовиш се донесе предлог Одлука за утврдување потреба од проценка на штета од елементарната-атмосферска непогода која се случи во општина Радовиш – истакна Градоначалникот Сашко Николов.