If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | РЕАЛИЗИРАН ЗАВРШНИОТ НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“
16093
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16093,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

РЕАЛИЗИРАН ЗАВРШНИОТ НАСТАН ОД ПРОЕКТОТ ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“

Дата

June 03, 2019

Категорија

Вести

Општинските основни училишта „Крсте П.Мисирков„ „Никола Карев„ од Радовиш и „Орце Николов„ од Ињево на 31 Maj, во Центар за култура Ацо Караманов – Радовиш, пред полна сала ученици и наставници од трите училшта, со богата програма ги преставија своите активности во рамките на Проектот ,,ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ“.

 

Во име на градоначалникот на општина Радовиш,Герасим Конзулов, присутните ги поздрави советникот за образование Борче Панов, којшто им се заблагодари на ностителите на овие проектни активности, коишто го јакнат заедништвото и другарството помеѓу учениците и создаваат цврста основа за мултиетничка стабилност во општината и републиката.

 

На завршниот настан од  проектот  ЈАКНЕЊЕ НА МУЛТИЕТНИЧКАТА СОРАБОТКА ВО ОПШТИНИТЕ   2018/19 год. присуствуваа и преставници од Бирото за развој на образование – Скопје и од   МЦГО – Македонски центар за граѓанско образование – Скопје, коишто се во партнерски однос во рамките на реализацијата на овој проект. Инаку проектот е финансиски поддржан од страна на детската фондација Песталоци од Троген Швајцарија.